Tampere kevät 2014

Tampereen seudun työväenopiston toisen himmelikurssin pidin tammikuussa 2014. Kurssin info-ilta oli perjantaina 10.1. ja varsinainen työskentelyrupeama oli la-su 25. -26.1.

Nyt on tehty himmeleitä viikonlopun ajan ja monta hienoa himmeliä valmistui. Tässä innokkaiden kurssilaisten himmeleitä.

Antti urakoi tähtiä ja niitä valmistui näin monta. Tähtien läpimitta on noin 25 cm ja ne on tehty oljista tai mehupilleistä.


Jennan himmeli on tehty 50 mm pitkistä hopean värisistä lasiputkista.
Jenna ahkeroi vielä kaksi muutakin himmeliä. Ylempi on tehty oljesta ja alempi kaislasta. 


Lean himmeli on hopeanvärisistä lasiputkista tehty pallohimmeli. Lasiputket ovat 50 mm pitkiä.


Lea valmisti lasiputkista myös tähden. Siihen hän käytti 30 ja 50 mm pitkiä putkia. 


Leenan himmeli on valmistettu kullanvärisistä lasiputkista, joiden pituus on 30 mm. Alla on kuvat himmelin työvaiheista. Merjan lasiputkihimmeli on ensimmäisessä kuvassa keskeneräisenä ja toisessa lähes valmiina. Lasiputkien mitta on 60 mm. Merja lupasi vielä lisätä tahokkaan keskelle pienen tahokkaan lyhyemmistä lasiputkista.Merja valmisti myös aurinkohimmelin oljista.

Mervillä oli tallessa vanhoja valkoisia mehupillejä ja niistä valmistui tällainen himmeli.


Sinikka valmisti modernin mustan himmelin mehupilleistä.
4 kommenttia:

 1. Aivan ihania himmeleitä olette askarrelleet! Himmelikuume iski minuunkin, mutta mistä ihmeestä himmelitarpeita voi ostaa. Olkia löydän kyllä, mutta en valkoisia pillejä, enkä myöskään lasiputkia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jenni kommentistasi! Himmeli vie mennessään, kun kuume iskee:) Lasiputkia ostamme Tampereelta Helmimeri -kaupasta, heillä on myös nettikauppa. Valkoiset pillit ovatkin hankalampia. Mervi, joka teki tuon valkoisen himmelin, oli löytänyt pillit äitinsä vanhoista kätköistä. Ainakaan Tampereelta ei niitä ole kaupoista löytynyt, mustia kyllä on. Yksi mahdollisuus on rullata pillit itse valkoisesta paperista, mutta se vaatii aika paljon viitseliäisyyttä. Laitan tänne kyllä tietoa, jos jostain onnistumme valkoisia pillejä löytämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulta mahdollisuutta ostaa himmeliä vielä ennen joulua. toivottavasti saat tämän viestin ja vastaisit minulle pikaisesti

   Poista
  2. Tulikohan eilinen vastaukseni sinulle? Kyselin, että mikä olisi malli ja mikä materiaali? Niistä riippuu ehtiikö jouluksi.

   Poista